artdistrict

Inloggen
Stef van der Bijl

Resultaat 1–12 van de 64 resultaten wordt getoond

Biografie

Een nieuw ontwerp hoeft niet altijd een nieuwe vorm te hebben, het mag geïnspireerd zijn op bestaande vormen of objecten. Het liefst pas ik een object toe in een nieuw ontwerp. ‘Door een voorwerp uit zijn context te halen en een nieuwe functie te geven, krijgt het een nieuw karakter.’

Stef ontwerpt unieke objecten. Hij maakt bijvoorbeeld nieuwe lampen door antieke operatielampen op gietijzeren tekentafelstatieven te plaatsen. Of hij herontwerpt oude Singernaaimachines tot verlichting, tafels en zelfs trappen. Op die manier combineert hij design en duurzaamheid. ’Met mijn passie voor oud creëer ik iets nieuws. Daarover gaan mijn ontwerpen, daar geloof ik in’.

Stef ontwerpt veel voor bedrijven die eigenheid en exclusiviteit willen combineren met een duurzaam karakter. Daarnaast ontwerpt hij eigen collecties lampen en meubels, veelal gemaakt van of geïnspireerd op oude materialen.

Zijn recente ontwerpen hebben het thema Reinventing Dutch Heritage. De meeste objecten zijn op de Amsterdamse sloop gevonden en stammen uit de art deco periode.
nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.