artdistrict

Inloggen
Soontoorn

Resultaat 1–12 van de 41 resultaten wordt getoond

Biografie

Soontorn is in oktober 2014 op 38-jarige leeftijd overleden ten gevolge van een hersenbloeding. Een groot talent is veel te vroeg overleden.

Soontorn verrast ons met zijn kleurrijk palet. Al op jonge leeftijd laat de kunstenaar ons, via stevige, vette streken van zijn kwast, zijn emoties en visioenen zien. Hij transformeert seizoenen in bezienswaardigheden van vervaagde visioenen. De geest van de kunstenaar is zichtbaar in een raamwerk van fascinerende kleuren en hard geworden weefsel. Daar, waar veel kunstenaars hun palet gebruiken om kleuren te mengen, schildert hij dat als het ware rechtsreeks op het doek. Zo ontstaat er een veelheid aan kleuren, vlakken en lijnen in meerdere dimensies.

Zijn werken doen abstract aan, maar als je er langer naar kijkt zijn er in het lijnen- en vormen spel toch, vanuit verschillend perspectief gezien, landschappen waarneembaar. Op deze manier breekt Soontorn met de regels van de schilderkunst: er is geen echte dimensie, afgemeten werkelijkheid of vastomlijnd onderwerp. Verbeelding, vrijheid en kleuren nemen dit over en laten een bewustzijn van geloofwaardige realiteit aan de kijker zien.

De gelaagdheid in zijn werk, soms wel vijf, zes lagen, nodigen je als kijker uit om bijna in ‘de huid van’ zijn doeken te kruipen om de intensiteit ervan te ervaren. Elke keer geeft dit weer een andere, nieuwe beleving. Een boeiend proces.

Zijn levendige boodschap van kleur en natuur genereert een universele aantrekkingskracht.

Hij heeft zijn opleiding gedaan aan de Thaivichitsilp Art School (Fine Art)

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.