artdistrict

Inloggen
Somsak Hanumas

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Biografie

Somsak (1980, Bangkok) woont en werkt in Bangkok.

Lijnen, Stippen en Landschap

Met deze drie begrippen zou je het werk van Somsak Hanumas kunnen omschrijven. In hun samenspel op het doek ontstaat er een spannende compositie die fascineert. Stippen en lijnen boven elkaar met krachtige kleuren die een sterk contrast vormen met de rest van het schilderij. Van heel dichtbij zijn de lijnen en stippen zichtbaar voor het oog, op een afstand wordt de impressie van een landschap zichtbaar (een beetje zoals van de Europese impressionisten). Dit is ook wat de kunstenaar veelal in zijn schilderijen beoogt.

In zijn meeste schilderijen begint Somsak Hanumas met een gekleurde achtergrond op het doek. De vele stippen van verschillende kleuren krijgen hun weg op het doek in vorm en schakering, ingegegeven door zijn inspiratie van dat moment. Als laatste voegt hij met acrylaat lakken de lijnen toe. Deze lijnen zitten op en over de stippen op het doek heen. De kunstenaar volgt hierin een geometrische orde om daarmee het effect van de mix van kleuren en de indruk van diepte goed weer te geven.

De schilderijen met de zon als thema heeft zijn ronding vanuit zijn eigen gedachten over kosmos, ruimte, de aarde en onze plaats in dit bestel. Hij heeft hierin zijn techniek wat moeten aanpassen om de gebogen lijnen op de achtergrond te krijgen. De acryllak lijnen worden hier nu vanuit het centrum gerealisserd om de vorm van de zon te creëren.

Zijn schilderijen kunnen heel eentonig en repetetief ogen, maar weet dat de kunstenaar er met veel plezier aan werkt. Zijn toewijding is zeker voelbaar in het werk, vol aandacht en overgave is hij ermee bezig. Het geeft hem de tijd om na te denken over geduld en de tijd om van het leven te genieten.

Somsak Hanumas werkt zeker zo’n twee tot drie maanden aan een schilderij.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.