artdistrict

Inloggen
Simon Pritchard

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Biografie

Simon Pritchard ( 1961, Orpington, Kent, een voorstad van Londen)

Op basis van vele invloeden, waaronder prehistorische kunst, Etruskische kunst, Egyptische kunst, Jackson Pollock, Matisse, Egon Schiele, heeft Pritchard twee verschillende stijlen ontwikkeld:

Eén daarvan is de vorming van grote abstracte schilderijen, in een stijl die doet denken aan Pollock, waar verf wordt gedruppeld op het doek, met behulp van borstels of stokken, of rechtstreeks uit de verfpot of tube. De abstracte patronen wervelen in een wilde melange van vormen en kleuren.

De andere stijl is meer figuratief; een uitdrukking van eeuwenoude, magische, mystieke, primordiale archetypen. Soms schokkende, vaak verrassende of vreemde combinaties van magiërs en naakte vrouwenfiguren, godinnen, dierenkoppen, of de lichamen van mythische beesten uit andere werelden.

In onze collectie is zijn abstracte werk te zien.

Pritchard schildert om mysterie en verwondering op te roepen. Sinds januari 2015 werkt en woont de van oorsprong Londense Pritchard in zijn atelier in een oude houtfabriek in Maarssen aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.