artdistrict

Inloggen
Peter Klashorst

Resultaat 1–12 van de 37 resultaten wordt getoond

Biografie

Zijn werken ontwikkelden zich in verschillende fases. Eén van de meest spraakmakende periodes ontstond in de jaren tachtig toen Klashorst de kunstenaarsbeweging “De Nieuwe Wilden” introduceerde. Zij schilderden met krachtige, expressieve kleuren net als de stroming die aan het begin van de moderne kunst stond; de Fauvisten (1898-1908), dat “de wilden” in het Frans betekent.
Een voorloper van de Fauvisten was één van de iconen in de kunstgeschiedenis: Paul Gauguin. Opvallend zijn een aantal aanknopingspunten tussen hem en Peter Klashorst. Niet alleen in schilderstijl, maar vermoedelijk ook qua mentaliteit. Net als de kunstenaar Gauguin, is Peter Klashorst vanuit Europa naar exotische oorden vertrokken met romantische ideeën. Beide kunstenaars maakten graag schilderijen over de sensualiteit en seksualiteit van jonge vrouwen. De naakte dames op zijn doeken worden in sommige landen als obsceen ervaren. Deze thematiek en de daarbij behorende losbandige levensstijl zijn daarom regelmatig in opspraak geweest en haalden meerdere malen het landelijke nieuws.

Ondanks alles is zijn talent onmiskenbaar en werd zijn werk uitermate goed ontvangen door de kunstwereld in binnen en buitenland. Hij studeerde cum laude af bij de Amsterdamse Rietveld Academie, werd bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst en met het kunstenaarscollectief ‘After Nature’ gaf Klashorst de Nederlandse kunstgeschiedenis zelfs een nieuwe impuls.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.