artdistrict

Inloggen
Lee Campbell

Toont alle 7 resultaten

Biografie

Lee Campbell is geboren in Nieuw Zeeland.

In 1995 werd zij de eerste plaatselijke kunstenaar van Kings School Canterbury. Tegelijkertijd met haar kunstopleiding kreeg zij van de universiteit van Kent de opdracht om een muurschildering te maken voor de Space Research Unit. Na vele jaren actief te zijn geweest als docent schilderen op diverse locaties kwam zij uiteindelijk in 1997 weer terug in Londen. Niet lang daarna, tijdens het bestuderen van de verstedelijkte rivieroevers verhuisde Lee naar het historische Eel Pie eiland in Twickenham.

Ze voelt zich er gelukkig bij om te worden omschreven als  ‘site specific’ kunstenaar, want haar werk is gewoonweg beïnvloed door haar directe omgeving en dat is ook waarom zij ervan geniet om als plaatselijke kunstenaar te werken. Nieuwe onderwerpen betekenen nieuw materiaal om de verbeelding te voeden. Haar keuze voor kleuren wordt beïnvloed door de met sneeuw bedekte federale meren en rivieren van Nieuw Zeeland, waar ze haar jeugd doorbracht. In Engeland was Lee onder de indruk van de mistige sfeer die daar boven het landschap hangt.

Het recente werk heeft deze twee werelden met elkaar doen versmelten.

Haar werk wordt wereldwijd gekoesterd in privé collecties.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.