artdistrict

Inloggen
Jeroen Luijt

Toont alle 3 resultaten

Vanitas

Beschikbaar

105 x 140 cm/ oplage van 50
€1865,- inclusief lijst

Skull on Book

Beschikbaar

100 x 150 cm/ oplage van 50
€1890,- inclusief lijst

Crazy Tulips in Delftware

Beschikbaar

100 x 150 cm/ oplage van 50
€1890,- inclusief lijst

Biografie

Na en paar jaar in de IT gewerkt te hebben besloot Jeroen Luijt te gaan voor zijn passie: de fotografie. Hij ging werken bij Gallery Color en meldde zich aan bij de Fotoacademie.

Op de academie kwam Jeroen al snel terecht bij de discipline die hij sindsdien trouw is gebleven: het stilleven.

In zijn werk houdt Jeroen vast aan twee vormen; het abstracte minimalistische stilleven en het klassieke stilleven. Zijn brede interesse in de schilderkunst en met name de Oude Hollandse Meesters geven hem inspiratie tot het creëren van zijn werk. En dan gaat het niet alleen om de stijl, maar ook om de inhoud. Het werk moet een bepaalde symboliek met zich meedragen.

Het maken van een stilleven, ook het abstracte werk, kost veel tijd. Naast het concept en alle voorbereidingen kan het maken van de foto een lang proces zijn. En daarna komt nog de fase van het nabewerken van de beelden. Het maken van een foto kan daardoor soms wel meer dan een week in beslag nemen.

Dat Jeroen destijds de juiste keuze heeft gemaakt, van de IT naar Fotografie, blijkt uit het feit dat zijn werk meermalen onderscheiden is. Hij bereikte een derde plaats en een honorable mention in de categorie stillevens bij de International Photography Awards en zijn werk werd opgenomen in het boek 100 Emerging Dutch Talents.

Ook werd hij in 2015 genomineerd voor en SO Award. Dit laatse staat voor Selection Of dutch photography en is de fotografiewedstrijd die gaat over de creative identiteit van de professionele fotograaf.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.