artdistrict

Inloggen
Frank E. Hollywood

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Biografie

Frank ’t Hoen is sinds 2003 actief met exposities in en rond Amsterdam. Frank ‘t Hoen is gefascineerd door vrouwen. Hij zoekt naar mooie, esthetische beelden van vrouwen die hij tot het onderwerp van zijn werk kan maken.

In een interview zei hij het volgende: ‘Ik vind vrouwen mooi, vrouwen zijn daarom ook vaak het lijdend voorwerp in mijn werken. Vrouwen hebben iets magisch, puur’s en fragiels maar kunnen tegelijkertijd ook krachtig zijn. Het gezicht is voor mij erg belangrijk. Een gezicht kan allerlei stemmingen en emoties uitdrukken. In elk gezicht schuilt vaak nog duizend andere gezichten.’

Schilderen is mijn manier om deze liefde voor vrouwen in beelden en kleuren vorm te geven. Ik schilder niet dagelijks, maar wel altijd met dezelfde bedrevenheid en passie. Mijn werk heeft altijd een snufje punk, gemixt met popart en een soort erotisch minimalisme. De vorm, de uitstraling, de houding en de kwaststreken zijn heel dynamisch. Vaak met een grote dosis ‘Huzun’, wat in het Turks staat voor een weemoedig verlangen naar het verleden.

Toch wil ik niet teveel gewicht aan mijn werk hangen. “Ik maak gewoon wat ik mooi vind!” Kunst hoeft naar mijn mening daarom niet altijd een toelichting of boodschap te hebben. Een beeld of tekst moet iemand gewoon aanspreken om wat voor reden dan ook.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.