artdistrict

Inloggen
Doglas

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Biografie

Tijdens zijn kunstopleiding aan de Seni Institute in Denpasar, had Doglas zich aanvankelijk op het abstracte expressionisme gefocust maar al gauw voerden zijn wortels hem naar inspirerende, denkbeeldige landschapsscenario’s, settings die de realiteit overstijgen. Deze beelden zijn gerelateerd aan zijn geboortedorp, het idyllische Karangasem (Indonesië), een plek dat bekend staat om zijn prachtige, uitgestrekte velden en zeegezichten.

Contemplatief heeft deze kunstenaar naar die omgeving gekeken en oneindig lijkt zijn horizon te zijn geweest. Doglas’s kunstwerken voeren de toeschouwer naar een plek waar beperkingen van het blote oog niet bestaan, soms op een vergelijkbare wijze als dat van satellietfoto’s. Op andere momenten lijkt zijn penseel dichterbij ‘zijn thuis’ te hebben gevonden, zoals bij een zonsondergang. De maker speelt klaarblijkelijk met een imaginaire telescoop. In- en uitzoomend. In de meest abstracte extremiteit van die zoom brengt hij de toeschouwer dichterbij zijn eigen verbeeldingskracht; daar waar men het schilderij pas kan waarderen als ze uit de expressieve kleuren een gevoel kunnen destilleren.

Kleurrijke lagen, natuursuggesties, voeren de toeschouwer naar verre oorden en tegelijkertijd heeft het werk een introspectief karakter.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.