artdistrict

Inloggen
Daniella Wesseling

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Biografie

Biografie

Daniella Wesseling, (1978) studeerde in 2006 af aan de academie voor kunst en vormgeving Sint Joost in Breda.

Volgens haar is de geest onbegrensd en het lichaam leeft door begrenzing. Sinds haar kindertijd is Daniella gefascineerd door de (overlevings-) kracht van de geest en de verhouding tussen lichaam en geest. De kracht van de verbeelding, vertellingen en uithoudingskracht van de geest zijn zichtbaar in haar werk.

In het lichaam zitten verhalen opgeslagen, de geest interpreteert ze. Zij onderzoekt de verhouding tussen het banale en de ‘grote verhalen’ van de mens. De nadruk ligt hierbij bij het vrouwelijk aspect. De kringloop van leven en dood, die ze als vrouwelijk ervaart, is voelbaar in het werk. Het verlangen om een groter verhaal te zien, wellicht de ziel.

Het experiment is belangrijk in haar materiaalkeuze. Door het werken met meerdere transparante lagen of vlees te gebruiken om een beeld van een dier van te maken, kan ze de geest in materie laten zien. De lege ruimte gaat ook meewerken in het schilderij, door te spelen met de meerdere lagen lijken de beelden te bewegen.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.