artdistrict

Inloggen
Corine Ko

Toont alle 4 resultaten

Biografie

Corine Ko Schilderijen en kunstfotografie

Oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Parijs, woont en schildert Corine Ko sinds 1998 in Marseille.
Ze werkt in een prachtig atelier waar haar schilderijen en foto’s worden tentoongesteld aan het publiek.

Het artistieke proces van Corine Ko combineert fotografie en schilderkunst. Ze verwerkt haar foto’s met het oog van een schilder en integreert heterogene elementen om originele digitale collages te genereren.

Het is deze uitbundigheid die aanvankelijk opvalt in het werk van Corine Ko, de eigenzinnige vrijheid waarmee kleur overstroomt en contour overstijgt, en oppermachtig heerst in een universum zonder ruimtelijke of temporele referentiepunten.

In deze diepteloze ruimte waar de onderwerpen soms gevangen lijken te zitten in suspensie of evenwicht, is de draad het enige contactpunt met de wereld en tussen wezens.

Verbonden zijn, een band onderhouden, de draad niet verliezen, is misschien wel een van de sleutels tot het begrijpen van dit overigens raadselachtige werk.
De draad die als obsessief leidmotief van het ene schilderij naar het andere dwaalt, is ongetwijfeld veel meer dan een bijkomstig accessoire: het is tegelijk de levensdraad waarmee de geportretteerden spelen en de rode draad die de verschillende afbeeldingen met elkaar verbindt, het bezielt het schilderij en doorkruist het beeld en geeft het richting, betekenis en polariteit.

Een sensueel en poëtisch vrouwelijk universum komt tevoorschijn, gevuld met zachtheid, gratie en mysterie.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.