artdistrict

Inloggen
Anne Marie van Malssen

Toont alle 2 resultaten

Biografie

Anne Marie van Malssen’s eerste kennismaking met fotografie was tijdens haar studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze behaalde haar bachelordiploma, maar is sindsdien gefascineerd door de lens van de camera. Na het zien van een foto van een verlaten villa in verval in het zuiden van Frankrijk, en beïnvloed door zijn schoonheid, begon haar betrokkenheid bij stedelijke verkenning (urbex). ”De adembenemende rush die gepaard gaat met stedelijke verkenning is verbluffend. Je weet nooit wat voor schoonheid je achter de gesloten, vergeten en verboden deuren zult aantreffen ”, zegt Anne Marie.

In 2014 besloot ze een camper te kopen en fulltime te gaan reizen. Altijd op zoek naar verval, op de wegen van Bosnië-Herzegovina naar Noord-Afrika, vond ze enkele zeldzame schoonheden. Na twee jaar als nomade te hebben geleefd, besloot ze de camper een tijdje te parkeren en in Marrakech, Marokko te blijven, waar ze momenteel woont.

Play that funky music (Beelitz Heilstätten)

De geschiedenis van Beelitz begint in 1898, toen de Berlijnse zorgverzekeraar een tuberculose-sanantorium en verpleeghuis met aparte faciliteiten voor mannen en vrouwen bouwt in Beelitz, een plaats ten zuidwesten van Berlijn. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog veranderde de kliniek in een militair hospitaal voor het Duitse leger. Over een periode van 25 jaar werden hier meer dan 100.000 patiënten behandeld, maar de bekendste was Adolf Hitler die in 1916 in Beelitz werd behandeld voor een gewond been. In 1994 verliet de laatste patiënt de kliniek en zijn de 60 gebouwen verzwakt en overgelaten aan verval.

Stairway to the ghosts (Chateau des Singes)

Chateau des Singes (kasteel van de apen) ligt ergens ten zuiden van Parijs en staat bekend om zijn prachtige marmeren trap. Het landhuis is sinds 1976 verlaten en de extravagante kamers met florale muurschilderingen (met apenmotieven) zijn een ware schat om te vinden en te zien. De natuur herwint sommige delen van het huis waar sommige kamers in verval zijn geraakt en bedekt zijn met schimmel. Er is heel weinig bekend over de geschiedenis van Chateau des Singes De geesten die boven wonen, zijn niet happig om verhalen over het huis te vertellen, en ook niet zijn de apen van de muurschilderingen.

nl_NLDutch
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?

Nieuwsbrief inschrijving

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste kunstwerken en exposities?

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

artdistrict will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.